Kevät Polkaisu 2009

Pyöräilyseura Zeus järjestää IV perinteisen
KERAVAN KEVÄTPOLKAISU
-nimisen kilpailullisen maantie/ -kuntoajotapahtuman
17.5.2009 klo 11.30 (40km) ja 12.00 (90km)

Lähtö ja kilpailukeskus sijaitsevat Keinukalliolla ja maaliin tullaan Talman laskettelurinteen kohdalle. Matkoja on kaksi; kilpailullinen 90km ja kuntoilullinen 40km. Haastavampi reitti on sama kuin viime vuonna, lyhyempi kulkee Paippisten kautta ja yhtyy pidempään reittiin Nikkilässä. Reitti on merkitty keltaisella paperilla jossa on mustalla Zeus logo ja nuoli osoittamaan ajosuuntaa tai matkaa maaliin (45km, 9km, 5km, 1km ja 300m). Tienvarsiopasteiden paikallaan pysymistä ei voida taata, reittikartta/ajo-ohje saatavissa numeroa lunastettaessa sekä osoitteessa  zeus.sporttisaitti.com.

 

Tasoryhmiä on lyhyemmällä matkalla yksi (n.25 km/h) ja pidemmällä matkalla kaksi (n.27km/h ja n.32km/h). Tasoryhmien vetäjillä on huomioliivit joihin merkitty tasoryhmän tavoitenopeus. Kuntoajo on suunniteltu pyöräilijöille jotka pystyvät ajamaan reitin vähintään 25km/h keskinopeudella ja jos pidemmän matkan loppuaikaennuste ylittää 3½ tuntia järjestäjä suosittelee osallistumista lyhyemmälle matkalle.


Lähtö tapahtuu Keinukallion parkkipaikalta siirtymänä etuauton perässä Kaskelantielle jossa etuauto "tööttää" vapaan vauhdin alkaneeksi.

Pidempi Polkaisu kääntyy Granbackantien ja Paippistentien risteyksestä vasempaan ja 40km Polkaisu oikeaan, lyhyempi Polkaisu yhtyy takaisin pidempään Nikkilässä Pornaistentien ja Nikkiläntien risteyksen kohdalla.

Maali on nousun päällä Talmantie 310 kohdalla ja siitä on n.3km opastettu  jäähdyttelymatka takaisin Keinukalliolle jolla käytetään kevyenliikenteenväylää sekä Keravantien alikulkua.

 

Kärjen edellä ajaa etuauto jota ei saa ohittaa, myös pääjoukon edellä ajaa etuauto tai moottoripyörä. Kolmion takaa tultavissa risteyksissä on liikenteenohjaus niin kauan kunnes 25km/h keskinopeudella ajavat ovat ohittaneet risteyksen. Muut risteykset liikenneohjataan vain pääjoukon osalta liikkuvan moottoripyöräpartion toimesta. Reitin sulkevat r-autot lähtevät liikkeelle 20 min startin jälkeen, autoon ei voi soittaa ja nopeuttaa kyytiin pääsyä. Yleinen hätänumero on 112.


Kuntoilijat ajavat omalla vastuulla liikennesääntöjä noudattaen, kypärän käyttö on pakollista. Keskiviivan ylitykset ovat vaarallisia ja ehdottoman kiellettyjä sekä  johtavat hylkäämiseen. Jokaiselle ajajalle otetaan aika ja tulokset julkaistaan, mikäli ei halua julkaisua täytyy siitä ilmoittaa numeroa lunastettaessa. Palauttamattomasta numerosta laskutetaan 30 €, numeroiden palautus bufettiin.

Kalustohuoltoa ei järjestetä, juomaa saatavissa maalialueella, kilpailukeskuksessa on bufetti ja pesumahdollisuus sekä autojen paikoitustilat.


Viime vuonna 90km Polkaisuun starttasi 147 pyöräilijää, ensimmäisenä maaliin tulleiden keskinopeus oli 37,7mh ja pääjoukon 36,6kmh.


Osallistumismaksu 10€ (40km) ja 15€ (90km) tiistaihin 12.5 mennessä tilille Pyöräilyseura Zeus Nordea 106330-211702. Jälki-ilmoittautuminen +5€ kilpailu-keskuksessa tapahtumapäivänä viimeistään 30 min ennen lähtöä.

Tiedustelut 040-318 2632, 040-8439 417 ja 040-5114135.

Tervetuloa kuntoilemaan!

Menossa mukana

Bike Planet 
Pyöräliike Lundberg
Chebici
Keravan Liikuntapalvelu
Intersport Kerava
Esa Kuokka Oy

K-Kauppa Ahjontori
K-Kauppa Kalevantotori
Uudenmaan Herkku