Kevät Polkaisu 2012

Kevätpolkaisu video 2012

 

Äitienpäivän aurinkoisessa, mutta alun viileässä säässä ajoimme Kevätpolkaisun yhteislenkin merkeissä. Mukana oli 40-50 kuskia matkan taittuessa parissa ryhmässä.

"Pääryhmän" havereista ei parin rengasrikon lisäksi muita kuulunut ja kasoilta vältyttiin tiestön huonon kunnon ja osin levottomasta ajosta huolimatta. Vauhti karkasi jossain vaiheessa turhan paljon ja kaikkia ei saatu samalla minuutilla takaisin Keinukalliolle vaan osa jäi jälkeen emmekä huomioineet tätä. Tarkoitus oli pitää porukka koossa vaikka pienempinäkin joukkoina.

Kiitos kuitenkin mukana olleille ja Hyvää kesää kaikille pyöräilyn merkeissä zeusin puolesta.

 -make-

 

Matti Loukonen
"keravan kevät polkaisu" ajettiin tänään tyypillisessä suomalaisessa kevätsäässä. aurinko kyllä paistoi täydeltä taivaalta, mutta kylmä luoteistuuli kylmensi ilmaa ja aika koleassa kelissä jouduttiin lenkki kiertämään.
keinukalliolle ilmestyi kaikenkaikkiaan yli 50 innokasta pyöräilijää, mikä ylitti zeuran ennusteet ajajien määrästä moninkertaisesti. lyhyen "kipparikokouksen" jälkeen porukka jakautui kahteen ryhmään, hitaisiin ja nopeisiin. hitaiden tavoite oli ajaa lenkki n. 25km/h vauhdilla ja nopeiden n. 30-32 kilsan keskarilla.
hitaampi porukka ajoi tyylikkäästi parijonossa yhdessä lähes koko matkan. porukka pysyi hyvin yhdessä. lukuunottamatta tandem-kaksikkoa, jotka rengasrikon kärsittyään joutuivat jäämään pääporukasta. vastatuuliosuuden jälkeen oltiin hiukan edellä vauhtitavoitetta ja myötätuuleen tultiinkin jo tosi reipasta vauhtia. lopun (nikkilästä talmaan) vastatuuli pudotti keskaria hieman, mutta lopullinen keskivauhti oli kuitenkin hiukan yli 28km/h. kaikki olivat erinomaisen tyytyväisiä päivän lenkkiin ja keinukalliossa kuultiin, että myös nopeiden porukka oli päässyt talman ylämäen ylös ilman suurempia kommelluksia.
zeuksen herrasmiespyöräilijät kiittävät ja pokkaavat suuresta mielenkiinnosta yhteislenkkiämme kohtaan. tampere taisi olla kaukaisin paikka josta porukkaa tuli mukaan. kiitos kaikille osallistuneille!

kiitos myöskin teidenhaltijoille, jotka olivat saaneet ratatien remontin valmiiksi juuri ennen tätä suurtapahtumaa. myös kaskelantien kunto yllätti (positiivisesti) ainakin allekirjoittaneen.
p.s. liikkuvaa kuvaa lenkiltä on tulossa.

 

 

 

 

 

 

Keravan Kevätpolkaisu ajetaan sittenkin!

Tänä vuonna ajamme jo perinteeksi muodostuneen Keravan Kevätpolkaisun vapaamuotoisena yhteislenkkinä. Pettyneitä kyselyjä on tullut niin paljon, että päätimme ehdoituksien pohjalta "vetää kevätrykäisyn omiin nimiin, eli isona yhteislenkkinä just for fun" sunnuntaina 13.5.2012 klo 10.00.

Tapaamme keinukallion lähtöpaikalla n. klo. 9.45 ja starttaamme tasan klo. 10.00! Lenkki ajetaan "etuauton" perässä kaskelantielle saakka, jossa alkaa vapaa vauhti. Ajon aikana varmaan muodostuu vauhtiryhmiä vanhan tavan mukaan. Zeuksen herrasmiespyöräilijät huolehtivat vetovuoroista ja jos joku haluaa ajaa kovempaa, eikun siitä vaan.

Koska kyseessä on yhteislenkki tulee kaikkien noudattaa ehdottomasti liikennesääntöjä!

Reittiohje

Teiden hoito on nykyään sillä tasolla, että viime vuotiset kuopat ja urat ovat todennäköisesti entisillä paikoillaan. Varovaisuutta!