Seurahistoria

Pyöräilyseura Zeus ry. kotipaikkana Keravan kaupunki Etelä-suomen läänissä. Yhdistyksen toiminta-alue on Etelä-suomen lääni. Yhdistys on perustettu tammikuun 12. päivänä 1981.
Seuran perustivat innokkaat pyöräilyn harrastajat, joista osa oli edustanut Järvenpään pyöräilijöitä. Keravalle oli saatava oma pyöräilyseura.

Perustajajäsenet: pyöräkauppias Allan Eriksson, asianajaja Pekka Husgafvel,
toimitusjohtaja ja seuran ensimmäinen puheenjohtaja Pertti Kokkonen,
työnjohtaja Kari Lammi, taiteilija Matti Soinne sekä apteekkari Maunu Tainio.

Seuran perustamiskokous pidettíin tulevan puheenjohtajan kotona Keravan kaupungissa.
Erityisesti seuran nimestä on vuosien varrella kysytty, miksi Zeus?
Siihen ovat nämä herrat ovat ansiokkaina "syyllisiä", kun eivät muutoin päässeet nimiasiassa eteenpäin osoitti yksi heistä silmät ummessa jonkun kirjan sivulta tekstin kohtaa, jossa luki tuo maaginen Zeus.

Alkuvuosinaan seura ja sen ajajat tulivat tutuksi pyöräväelle Keskarin Kortteliajojen järjestäjänä, jotka ajettiin aina Vapun päivänä. Ensimmäisen kerran reitti 25.4.1981 oli Lapilan kaupunginosassa ja myöhemmin Keravan keskustassa kolmentoista vuoden ajan.
Tässä olivat seuran jäsenet parhaimmillaan ja yhteistyö myöskin naapuri pyöräseuroihin toimi. Suuren työmäärän tehneenä tapahtuman luomiseen ja organisointiin oli tuolloin seuran puheenjohtajana, nyt kunniapuheenjohtajana toimineen Juhani (Jussi) Ikävalkon. Viimeisin kisa käytiin vuonna 1994. Seuran ajajat tulivat tunnetuiksi useissa kunto- ja kilpa-ajoissa.

Seuraan oli tuolloin liittynyt useita ulkopaikkakuntalaisia ”ostomiehiä” ja tulosta syntyi varsinkin nuorten ja ikämiesten sarjoissa. Seuran menot myös kasvoivat. Talkooväen into kisojen järjestämiseen laantui. Myös Keravan keskustan kasvu kävelykatuineen hankaloitti kisatapahtuman järjestelyä. Näin johtokunta päätti supistaa kilpatoimintaa todeten, että ”kannettu vesi ei kaivossa pysy”. Ostomiehet siirtyivät sittemmin muihin seuroihin.

Seuralla on ollut toimintaa kuitenkin nämäkin ns. lamavuodet. On ajettu useissa kuntotapahtumissa mm. Lahdessa FINN-pyöräily, jossa Zeus oli aina kärkipaikalla, sekä Royal Ajot niinikään Lahdessa. Näinä vuosina ikäluokka-ajajat ovat olleet se peruskivi, joka edelleen on täyttä teräsbetonia.

-90 luvun alkupuolella seuran toiminta painottui nuorten puolella nousevaan maastopyöräilyyn, järjestettiin maastopyöräkouluja junnuille, josta poiki yleisen sarjan SM voitto maastossa Jarno Jalomäen ajamana vuosituhannen lopussa. Hän onnistui myös ulkomailla PM ja MM tasolla väläyttämään kykyjänsä.

Seuralla on myös muita useita SM/ILM mitaleita niin maastosta kuin maantieltä vuosien varrelta. Vuodelta 2006, seuran lähes perustamisesta alkaen mukana olleen Matti Hyttisen sarjan M-65 voitto maantieajossa, ja uudelleen kilvanajon aloittanut jo 80-luvulla mainiosti ajaneen Kristian Alatalon, M-45 sarjan hopeamitali tempossa, sekä Timo Hirvosen
M-60 sarjan niin ikään hopeamiltali. Maratonin SM maastopyöräilyn pronssin ajoi Hannu Minkkinen M-40 sarjassa.
N-18 sarjassa monilahjakkuus Heini Ilmarinen voitti cyclo-crossin kullan kauden päätteksi.

Katso lisää http://www.pyoraily.fi/ tilastot.

2000-luvulla seura on pitänyt suhteellisen matalaa profiilia ja toiminta on ollut ikämies painotteista. Seuran jäsenet ovat olleet kuitenkin aktiivisesti mukana  mm. maastopyöräilyn SM kilpailun järjestelyissä seuran puuhamiehen/puheenjohtajan Markku Piitulaisen johdolla yhteistyössä Korson Kaiun kanssa vuonna 2002 Keinukallion maastossa. Myös iltakilpailuja on järjestetty seuran toimesta vuosittain.

Vuoden 2006 tammikuun 12. päivänä seuran historian neljännesvuosisata täyttyi. Sitä juhlistettiin Keravan Kevätpolkaisulla ja 25 vuotiskahvien merkeissä toukukuulla.

Seuratoiminnassa vuonna 2006 oli maantie-, maasto ja kuntopyöräilyn lisäksi pikaluistelu.